TikTok възкреси Васко Жабата на оркестър "Камчия" - песента е световен хит с милиони гледания

"Комбайна - вършачка" съществува повече от 20 г.

19.08.2022 | 19:31 Редактор: Елеонора Танева

Васко Жабата и Цеца Мецата вече са не просто част от българска ретро песен, а тренд в TikTok. В платформата, където се споделят видеоклипове, произведението на оркестър "Камчия" набра милиони гледания и коментари. 

Песента "Комбайна - вършачка" на неособено популярния оркестър съществува от няколко десетилетия. Качена е в мрежата преди 8 години, но интересът към нея е мижав. Съвсем случайно обаче парчето попада в TikTok.

Бързо напуска пределите на България и завладява Сърбия, Северна Македония, Албания и Хърватия. Освен Загреб и Белград, София също пее. 

"Има песни, които звучат еднакво добре във всички периоди, но просто не им е дошло времето. Вие знаете за една Шушана например, която стана международен хит преди 2-3 години, тя е била стара еврейска песен от 60-те години", коментира журналистът Патриция Кирилова.

Въпреки че песента е от около 20 години, само за няколко месеца прави близо 4 млн. гледания в най-голямата платформа за видео споделяния. 

Не липсват и нови аранжименти. 

"Виждал съм доста по-тъпи неща в TikTok!", "Нищо не мисля за песента! Няма какво, тя се слуша и се купонясва на нея", "Ето - една песен може да ни обедини, защо пък и ние да не можем да мислим правилно" - това са част от коментарите на хората, запознати с хита.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК