Мемоарите на принц Хари - най-опустошителната книга след времето на Даяна?

Миналото лято херцогът на Съсекс обеща да напише откровена автобиография

18.08.2022 | 09:52 Редактор: Искра Ангелова
Мемоарите на принц Хари - най-опустошителната книга след времето на Даяна?

Преди две седмици стана известно, че мемоарите на принц Хари са завършени и са преминали всички законови процедури, а в края на тази година ръкописът вече ще бъде пуснат в продажба.

Миналото лято херцогът на Съсекс обеща да напише откровена автобиография, която се очаква да излезе по-късно тази година. Имаше широко разпространени спекулации какво може да съдържа книгата и какви нови обвинения може да отправи Хари, след като той и съпругата му Меган Маркъл се оттеглиха от кралските задължения и се преместиха в Америка.

Когато новината за мемоарите беше публикувана, принцът направи изявление: "Надявам се, че като разкажа моята история - за възходи и падения, грешки и научени уроци - мога да покажа, че независимо откъде идваме, имаме повече общи неща отколкото си мислим".

Той добави, че книгата ще бъде "точна и напълно правдива".

Коментирайки предстоящото издаване на мемоарите, Даниела Елзер, кралски експерт, даде своята оценка: "Ако дори и малък процент от спекулациите за това какво може да разкрие и каква мръсотия може да избълва са верни, тази книга обещава да бъде най-опустошително кралско освобождаване за 30 години - от времето на принцеса Даяна."

През 1992 г. британският писател и журналист Андрю Мортън написа бестселъра "Даяна". Нейната истинска история за разпадането на брака между родителите на принц Хари. Книгата разкри дълбоките семейни проблеми на принцеса Даяна и принц Чарлз и хвърли светлина върху предателството на престолонаследника.

Скоро след публикацията принцесата на Уелс призна, че е убедила приятели да говорят с г-н Мортън за книгата. Едва след трагичната ѝ смърт при автомобилна катастрофа през 1997 г. обаче става ясно, че самата лейди Ди е основният източник, разказал на писателя историята си.

И така, принцесата говори откровено за борбата си с булимията и психичните си разстройства, както и за ревността на Камила Паркър-Боулс, сега херцогиня на Корнуол.

В същото време кралският биограф Кинси Скофийлд смята, че подобни очаквания за раздор в кралското семейство след излизането на мемоарите на Хари, са напразни. Тя вярва, че принцът не възнамерява да се рови в мръсното бельо на семейството си и затова е малко вероятно в неговия ръкопис да се появи ексклузивна информация, която да навреди на близките му.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
На този му се изчерпаха всички други начини за изкарване на пари и му остана само да плюе по семейството си. Сигнализирай за неуместен коментар