Как да добавим протеини в нашето смути, без да ползваме прахообразни?

Киселото мляко е чудесно за смутита и богато на протеини

16.08.2022 | 12:25 Редактор: Ваня Кузманова
Как да добавим протеини в нашето смути, без да ползваме прахообразни?

Протеините са важна хранителна група, която можем да си я осигурим, консумирайки храни от животински или растителен произход. Когато искаме да свалим излишни килограми, да поддържаме постигнатите ефекти, след тренировка, обичаме да си приготвяме протеинови шейкове или смутита, в които добавяме протеин на прах. Освен че са скъпи, протеините на прах не се понасят добре от всеки организъм. 

Как да добавим протеини в нашето смути, без да ползваме прахообразни?

Кисело мляко – Чудесно е за смутита, богато е на протеини, пробиотици, които подпомагат храносмилането, както и на калций и витамин D, които са от съществено значение за здравето на костите и имунитета.

Спирулина – Може да намерите както синя, така и зелена спирулина. Това са много полезни водорасли, които са изключително богати на протеини, витамин В12, изключително важно хранително вещество за правилната нервна функция. Също така имат малко калории. 

Спанак – Спанак е богат на растителни протеини. Също така ни осигурява и растителни омега-3 мастни киселини и фолат, но и малко калории. 

Тиквени семки – Още един добър начин да добавите протеини към вашето здравословно смути. Тиквените семки са с високо съдържание на полезния за сърцето магнезий, засилващият имунитета цинк. Вкусните семки ни осигуряват и омега-3 и триптофан - аминокиселина, която насърчава добрия сън и стабилизира настроението ни.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК