Как да се отървем от коремните мазнини?

Когато искаме да отслабваме, трябва да се стремим към калориен дефицит

12.08.2022 | 09:52 Редактор: Петя Кръстева
Как да се отървем от коремните мазнини?

Коремните мазнини са едни от най-упоритите и трудни за сваляне. Те винаги са отражение на начина ни на хранене. Ако не сваляте коремчето, се замислете какви храни консумирате. Излишните мазнини около талията не само са пречка да носим любимите си дрехи, но и крият риск от различни заболявания. 

Сред най-често срещаните причини да не можем да се разделим с тях са недоспиването, целодневното седене и приемането на твърде много калории.

Работата на някои хора изисква да прекарват по 8 и повече часове седнали. След работа те се прибират у дома или се виждат на заведение с приятели. Отново имаме сядане, лягане и почти никаква физическа активност. Прекарването на дълги периоди от време в заседнал начин е нездравословно и е рисков фактор за хронични заболявания като диабет тип 2 и сърдечни заболявания, отбелязват западни специалисти.

Липсата на редовна физическа активност няколко пъти седмично увеличава риска от натрупване на излишни мазнини в областта на талията. Това вреди на вътрешните ни органи и също увеличава риска от хронични заболявания.  Ето защо, по време на работния ден не само правете по-чести почивки и ставайте от бюрото, ако е възможно, но помислете и за спортна активност поне 3 пъти седмично

Още една причина да не може да свалите корема или това да се случва бавно са многото калории, които поглъщаме. Когато искаме да отслабваме, трябва да се стремим към калориен дефицит. Това означава изразходените калории за деня да бъдат повече от приетите с храните и напитките. 

Липсата на достатъчно сън (по-малко от седем часа на нощ за  възрастни) също забавя топенето на коремните мазнини.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК