Няколко трика за бръснене на крака, за да имате гладка кожа след това

Възможно е да се появят проблеми, като зачервяване, пъпки, раздразнения...

08.08.2022 | 22:55 Редактор: Искра Ангелова
Няколко трика за бръснене на крака, за да имате гладка кожа след това

Бръсненето е един от най-бързите и ефективни начини да премахнете космите по краката. При бръсненето кожата остава гладка. Косъмчетата не се късат и не остават видими или осезаеми, както се случва при скубане. Въпреки че не е дълготраен метод, бръсненето си остава един от най-предпочитаните начини за обезкосмяване, защото е бързо, лесно и кожата остава гладка след това.

Но понякога гладка кожа е последното, което получавате след бръснене. Възможно е да се появят проблеми, като зачервяване, пъпки, раздразнения, причинени от самобръсначката и други грешки, които често се допускат при бръснене.

С помощта на някои лесни трикове можете да помогнете на кожата си да бъде копринено мека и гладка след бръснене. Ето как.

Използвайте гел или крем за бръснене, не сапун

Може да е изкушаващо да използвате сапун за всякакви цели вместо да купувате гел, пяна или крем за бръснене, но това е важно за кожата ви. Сапуните изсушават кожата, а това става още по-осезаемо, когато минавате с бръснача. Използвайте само предназначени за тази цел продукти. Така кожата остава по-мека.

Ексфолирайте 

Ексфолирането на кожата стимулира обновлението на кожните клетки. Ако ексфолирате преди бръснене, вероятността да се получат раздразнения и пъпчици е много по-малка. 

Нанасяйте слънцезащита

Слънцезащитата е много важна част от грижата за кожата, независимо за коя зона става въпрос. Не забравяйте да използвате слънцезащита след бръснене, особено ако е лято и излизате на открито след взимане на душ.

Нанасяйте хидратиращ и овлажняващ крем

След бръснене е важно да действате много бързо с нанасянето на хидратиращия крем. Тогава порите са отворени и поемат цялата влага от тези продукти. Овлажняващите и хидратиращи лосиони за след баня допринасят за омекотяването на кожата и нейната гладкост.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК