Как да облекчим болките в кръста с помощта на йогата?

За постигането на най-добри резултати различните асани могат да бъдат съчетани с други форми на упражнения

05.08.2022 | 23:10 Редактор: Теодора Патронова
Как да облекчим болките в кръста с помощта на йогата?

Болките в областта на кръста са много често срещано оплакване сред хората, особено сред тези, които не водят активен начин на живот. Някои от позите в йога значително подпомагат за облекчаване на болките в кръста, като и за разтягането и укрепването на неговите мускули.

За постигането на най-добри резултати, при които да се наблюдава укрепване и подсилване на мускулатурата, е възможно различните йога асани да бъдат съчетани с други форми на упражнения, включително кардио, както и тренировки с тежести.

Чрез редовни практики мускулатурата на гърба, която не се използва редовно, се укрепва и по този начин се намалява възможността от появата на травми, които често са резултат от слаби или претоварени мускули.

За минимален риск от наранявания е препоръчително плавното, бавно и внимателно практикуване на различните асани. Внезапните движения или силните усуквания могат да преразтегнат или напрегнат значително мускулатурата на човека.

Според различни изследвания, индивидуалните йога програми, които са съобразени с конкретните нужди на човека, значително биха могли да подобрят негативните усещания на болка, както и цялостното му качество на живот.

Ежедневните практики невинаги са достатъчни за отстраняването на болката в дългосрочен план. При поддържане на умерено телесно тегло и добра физическа активност, йога практиката има по-добра ефективност.

Четете повече по темата в puls.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК