Как да засилим любовта и позитивните емоции във връзката

Правете паузи по време на конфликти

05.07.2022 | 22:50 Редактор: Жаклина Иванова
Как да засилим любовта и позитивните емоции във връзката

Всяка връзка има своите възходи и падения. Невинаги нещата преминават гладко и определено невинаги пеперудите пърхат в корема ви с еднаква сила. Отношенията във всяка връзка преминават през различни етапи. Ако сте открили човек, с когото смятате, че искате да имате по-сериозна, дълбока и дълготрайна връзка, а защо не и семейство, вероятно бихте искали да задълбочите интимността си.

Интимността е допускане на партньора във вътрешния ви свят, където сте точно такива, каквито реално сте - силни, слаби, уязвими, не толкова приятни за околния свят, грешащи, но и прекрасни със своите несъвършенства. Там се намират мислите ви, чувствата ви в цялата им палитра.

Задълбочаването на връзката неминуемо преминава през задълбочаването на интимността, а заедно с нея и на любовта.

Как да успеете да задълбочите интимността и любовта си?

Правете паузи по време на конфликти

Ако ви звучи странно, не бързайте да отхвърляте паузите по време на спорове и дори скандали като нещо непостижимо и невъзможно. Всъщност, не е нужно да практикувате паузите само по време на конфликти. Можете да го направите всеки път, когато партньорът ви зададе въпрос, на който ви се иска моментално да реагирате. Необмислените реакции и думи са най-честите причини за разваляне на отношенията. Вместо това направете пауза, в която да обмислите какво да отговорите и как да реагирате. Това ще ви помогне да запазите и дори да надградите отношенията си.

Медитирайте

Медитацията е начин да се свържете духовно със самите себе си. Чрез практиките на дълбоко дишане и освобождаване на мислите от всичко ненужно, ще успеете да се презаредите енергийно, да се прочистите от негативните мисли, да релаксирате нервната си система, да се научите да се свързвате със себе си на по-дълбоко ниво. Това ще развие уменията ви за комуникация във връзката.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Луна
преди 1 година
Каква луна ще превземат някой питаха ли федерацията която пази пространството в космоса кой го е писал това е пълна лудост Сигнализирай за неуместен коментар