Как да си направим подхранващ домашен крем за околоочен контур

Зоната там е много нежна, фина, а умората и първите бръчки рядко остават скрити

05.07.2022 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Как да си направим подхранващ домашен крем за околоочен контур

Няма жена, която да харесва малките бръчки около очите си, дори те да напомнят за много моменти, в които се е смяла. Известен факт е, че с напредване на възрастта кожата ни става по-малко еластична, губи колаген, мазнини, плътност, става по-суха и това води до появата на бръчки, отпускане на контура.

Зоната на околоочния контур е много нежна, фина и там умората и първите бръчки рядко остават скрити. Стареенето на кожата ни е сложен биологичен процес, който може да бъде повлиян от редица фактори, като клетъчен метаболизъм, хормони и метаболитни процеси, както и често излагане на слънчеви лъчи без слънцезащита, замърсяване на околна среда, неправилна грижа и неправилно хранене и т. н.

Козметичните индустрии ни предлагат богато разнообразие от продукти. Можем да се доверим и на грижите на дерматолози, козметолози. Има някои чудесни масла, които в комбинация се превръщат в мощно оръжие срещу бръчките.

Едни от тях са масло от ший, кокосовото масло, етерични масла като масло от шипка, тамян. Витамин Е също е приятел на кожата, от който тя се нуждае, тъй като той има ролята и на антиоксидант, борещ се с признаците на стареене, пише az-jenata.bg.

Как да си приготвите подхранващ домашен крем за околоочен контур?

В малка тенджера или на водна баня разтопете 2 супени лъжици масло от ший, 2 супени лъжици кокосово масло. Когато маслата се разтопят добре, но без да завират, махнете ги от котлона и оставете да се охладят за 30 минути. След това добавете към тях ½ чаена лъжичка витамин Е, 10 капки етерично масло от тамян. Всичко се разбърква хубаво, като може да ползвате миксер, за да стане кремът по-пухкав. Прехвърлете го в стъклено бурканче с капак.

Може да се ползва 1-2 пъти на ден сутрин и/или вечер или да редувате с друг крем за околоочен контур, който ползвате. Обикновено тези масла не би трябвало да предизвикват алергии, но не е невъзможно. Така че ако не се чувствате добре от прилагането им, не ги ползвайте.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Очаквах някаква по-лесна рецепта ;р Сигнализирай за неуместен коментар