Избягайте тези грешки при прическите, защото ни състаряват

Прекалено тъмните тонове пък биха добавили ненужен драматизъм

02.07.2022 | 23:10 Редактор: Ваня Кузманова
Избягайте тези грешки при прическите, защото ни състаряват

Освен за създаването на добро първо впечатление, начинът, по който изглежда косата ни е важен елемент за личното ни усещане и самочувствие. Има обаче някои грешки, които правим с косата и прическата, които могат да ни състарят. А това не е нещо, което бихме искали, нали?

Ето някои от най-често срещаните грешки:

Избор на неправилен цвят

С напредването на годините дамите предпочитат по-светлите тонове – понякога обаче, вместо да отнемат, те могат да добавят повече зрялост и сериозност на изражението ви. Освен това, те могат да подчертаят несъвършенствата, например капиляри или зачервяване.

Прекалено тъмните тонове пък биха добавили ненужен драматизъм, а понякога дори могат да ви накарат да изглеждате зловещо.

Можете да използвате приложения, с които да видите как точно бихте изглеждали с конкретен тон и дали той съответства на цвета на кожата ви.

Не избирате правилната дължина

С напредването на годините, с промяната в хормоните и навлизането в менопауза, жените губят плътността и гъстотата на косата. Трудно е да се разделим с дължината ѝ, но това, което я прави красива е не дължината, а здравината ѝ.

По-добре е да имате по-къса, но за сметка на това блестяща, плътна и здрава коса.

Ако все пак решите да запазите дължината си – нека прическата ви е скосена – по-къса отпред, и по-дълга отзад. Идеалната дължина е някъде около раменете – подходяща и привлекателна за всяка възраст.

Не етажирате косата си

Според водещи коафьори, няма нищо по-скучно от коса с една дължина. Добавете етажи – освен обем, те ще накарат косата ви да изглежда по-здрава и гъста, а прическата – по-разчупена и свежа.

Не играете с цветовете

Добавянето на повече от един нюанс на косата ви, ще ѝ помогне да изглежда по-обемна, създавайки дълбочина. Няколко по-светли кичура могат да ви придадат по-младежки вид.

Не боядисвате редовно косата си

Отделете време, за да поддържате цвета си винаги свеж, особено ако косата ви е в по-тъмните тонове. Нищо не издава възрастта повече от бяло-сивите корени. Ако нямате време, желание или пък възможност за редовно посещаване на фризьорски салон, помислете за по-удобен за вас вариант – може би избор на безамонячна боя; балеаж или кичури.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
А като цъфти косата и е на етажи - *** че я оправи! Сигнализирай за неуместен коментар