Невероятни домашни маски за суха и груба кожа на краката

През лятото кожата може да изсъхне и загрубее

29.06.2022 | 22:04 Редактор: Жаклина Иванова
Невероятни домашни маски за суха и груба кожа на краката

През лятото най-носените обувки са сандалите. В горещите летни дни краката ни се нуждаят от свобода, за да усещат полъха на вятъра, да дишат свободно и да ви дават усещане за свобода, за която сте мечтали през всички останали сезони, в които носим затворени обувки.

За да носите сандалите си с гордост обаче, е важно да се погрижите за кожата на краката. През лятото кожата може да изсъхне, да загрубее и да понижи значително самочувствието ви. Кожата на краката и стъпалата може да стане суха и да се лющи, когато краката са на постоянен показ.

На помощ идват маските за суха и груба кожа на краката. С тяхна помощ можете да се справите с всички проблеми с кожата на стъпалата и краката, предизвикани от ходенето боси.

Маска за крака за суха кожа

- ½ банан
- ½ чаена лъжичка мед
- найлоново фолио

Намачкайте банана с вилица. Добавете меда и разбъркайте много добре, докато се смесят. Нанесете върху кожата на краката. Увийте с фолиото. Оставете да подейства около 15 минути. След това само изплакнете без сапун.

Маска срещу груба кожа и мазоли с ананас

- ½ чаша нарязан ананас
- ½ чаша кокосово мляко
- леген

Можете да използвате пресен или консервиран ананас. Нарежете го на ситно. Сложете го в легенчето. Добавете кокосовото мляко. Накиснете краката си в сместа. Оставете да киснат 15-20 минути. След това използвайте ексфолиращ скраб и пемза. Кожата ще бъде силно омекотена от тази баня, като премахването на грубата кожа след това е доста по-лесно.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Соли за крака и пиличка е моята препоръка ;р Сигнализирай за неуместен коментар