Как да използваме гела от алое вера и кокосово масло при екзема?

Гелът от алое вера може да бъде набавен директно от листата на растението

29.06.2022 | 14:50 Редактор: Ваня Кузманова
Как да използваме гела от алое вера и кокосово масло при екзема?

Съществуват множество натурални продукти, които са от полза при дерматологични нарушения, като екзема. Някои от тях са гелът от алое вера и кокосовото масло. Гелът от алое вера може да бъде набавен директно от листата на растението. Въпреки това някои хора използват козметични продукти, които го съдържат като съставка. 

Антибактериалното и антимикробно действие на гела от алое вера може да предотврати появата на кожни инфекции, които по-често възникват при суха и напукана кожа. Свойствата за заздравяване на рани са от полза при успокояване на наранената кожа и насърчаване на заздравяването. Важно е продуктът да не включва много други съставки, като консерванти, алкохол, аромати и оцветители, които могат допълнително да раздразнят чувствителната кожа. 

Кокосовото масло също може да бъде използвано при кожни оплаквания, като екзема. В него се намират полезни мастни киселини, които могат да овлажнят кожата и да помогнат при суха кожа или обрив. Според проучване използването на кокосовото масло в продължение на 8 седмици наличните симптоми на екземата се подобряват.

Необработеното кокосово масло може още да защити кожата, помагайки ѝ в борбата с протичащите възпалителни процеси. С него се подобрява състоянието на кожната бариера. То може да бъде директно нанесено върху кожата до няколко пъти на ден след къпане, когато е студено пресовано и необработено. Неговата употреба е препоръчителна преди лягане, за да се поддържа влажността на кожата.

Повече по темата четете в puls.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК