Как да избелим зъбите си у дома?

Кокосовото масло има противовъзпалителен и избелващ ефект

28.05.2022 | 10:16 Редактор: Жаклина Иванова
Как да избелим зъбите си у дома?

Белотата на зъбите е нещо, което всеки желае. Белите зъби и красивата усмивка са мечта, която съвсем не е непостижима. И не са нужни много средства, за да избелите зъбите си. Можете да го направите и у дома с подходящите средства. На пазара има много пасти за избелване на зъбите, но в повечето случаи ефект не се забелязва. Процедурите за избелване са скъпи и не всеки може да си ги позволи.

Как да избелите зъбите си у дома?

Тъй като повечето избелващи продукти за зъби съдържат карбамиден пероксид, който се разпада до водороден пероксид (който е и основният избелващ агент), можете да използвате именно него за тази цел. Други продукти от природата, които имат избелващо действие, са ябълковият оцет, кокосовото масло и содата за хляб.

Кокосово масло и мента

Кокосовото масло има противовъзпалителен и избелващ ефект. В него се съдържа лауринова киселина, която разгражда бактериите и наслагванията. Подобно на оцета, приложението на кокосово масло за избелване изисква продължителна употреба и постоянство, докато се постигне ефект.

Разтопете малко кокосово масло на водна баня. Към него добавете няколко стръка прясна мента, предварително пасирана добре на паста. Разбъркайте добре и втрийте сместа с помощта на четка за зъби. Изчакайте минута-две преди да изплакнете.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК