Здравословни заместители на захарта за кафето

Добавете фурми

26.05.2022 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Здравословни заместители на захарта за кафето

Кафето е една от най-консумираните напитки в световен мащаб. Всеки, който обича да се наслаждава на вкуса му, приготвя напитката си според настроението, предпочитанията, хранителния режим, който следва. Чашата с кафе трябва не само да е вкусна, но и полезна.

От друга страна, знаем какви щети нанася на здравето консумацията на захар. С нея най-често подслаждаме кафето си. Разбира се, има хора, които добавят мед, натурално какао или стевия. А защо не пробвате да добавите и някои от следните съставки, като здравословен заместител на захарта.

Бадемово мляко

Дори и да не сте веган, може да се насладите на вкуса на това мляко, което съдържа малко калории, но добри количества калций. На пазара има различни видове бадемово мляко, някои са с добавени мед и ванилия, което ще направи чашата ви кафе още по-вкусна.

Добавете фурми

За целта ще ви бъдат необходими качествени фурми, към които няма добавени подсладители. С тях не само ще подсладите кафето си, но ще си доставите магнезий, фибри и витамин В6. Вземете няколко фурми и ги накиснете във вода за 1 час, или ако нямате време да ги киснете, сложете ги в блендер и добавете малко вода. Смелете добре и от получената паста добавете желаното количество към кафето си.

Кокосова сметана

Тя е с чудесен вкус и малко по-плътна консистенция от кокосовото мляко. От биомагазините може да си я закупите без добавени захари. Подходяща е за приготвяне на ароматна чаша кафе, ястия, супи, сладкиши, торти, кремове. Богата е на полезни мазнини и калий.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК