С автентични танци, музика и традиционни дрехи в София отбелязаха "Деня на Африка"

Приходите от закупените храни и сувенири ще отидат за благотворителна кауза

21.05.2022 | 19:05 Редактор: Ваня Кузманова

У нас топлото време беше повече от подходящо за разходки и забавления на открито. В градинката пред Народния театър "Иван Вазов" - с песни, танци и цветове беше отбелязан "Денят на Африка".

Сейшелите в България. Звучи невъзможно, но е факт. В центъра на София малката островна държава показа, че може да очарова освен с красиви плажове, и с добро настроение.

"Имаме 3 от 5 най-добри плажове в света. Палми, слънце, но най-важното - хората, с големи усмивки. Най-важното е, че все повече хора в България знаят за Сейшелите и искат да ги посетят", посочи почетният консул на Република Сейшели в България Максим Бехар.  

Либия е по-позната, но вероятно позабравена за българите дестинация. 

"Със сигурност българите познават Либия. Пред подписване на договори и меморандум сме в областта на туризма между двете държави. Искаме хората да се запознаят с либийската култура. Доколкото знаем българската общественост се интересува от страната ни, а сред желаните туристически дестинации е либийската пустиня", каза ръководителят на либийската мисия в България Мофтах Дрени. 

След 2-годишно прекъсване заради пандемията, дипломатическите представителства на африканските държави у нас отново организират празник на Африка с автентични танци, музика и традиционни дрехи. 

През 1963 година на 25 май африканските страни са се обединили и са създали африканския съюз. Това честваме всяка година и прогреса на африканския континент", заяви организаторът Албена Джоунс. 

А десетки жители и гости на София се възползваха от хубавото време и се потопиха в африканския дух в центъра на столицата. 

Приходите от закупените храни и сувенири ще отидат за благотворителна кауза.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
еееее
преди 1 година
Жалко, че разбирам толкова късно, щеше да е интересно! Язък. Сигнализирай за неуместен коментар