Защо трябва да включим пчелния восък в грижата за кожата

Той е популярна съставка в козметичните формули

20.05.2022 | 09:59 Редактор: Теодора Патронова
Защо трябва да включим пчелния восък в грижата за кожата

Пчелният восък е естествено, органично вещество, което се "произвежда" от медоносни пчели и има редица предимства, когато се използва върху кожата. Той е популярна съставка в продуктите за грижата за кожата, но и за косата. 

Продуктът е подходящ и за сдъвкване, но под контрол на специалист, тъй като се смята, че може да помогне за детокс на тялото, повишаване на имунитета, подобряване на храносмилането и други. 

Пчелният восък е популярна съставка в козметичните формули. Има прекрасен мек аромат, но най-важното е, че помага за поддържане на кожата овлажнена, оставяйки я мека и гладка. Често влиза в състава на кремове за тяло и лице, маски за лице, лосиони, гримове, пилинги, балсами за устни, за пети, дори сапуни.  Той е чудесна грижа за всеки тип кожа и особено за по-сухата, тъй като незабавно хидратира и прави текстурата ѝ еластична. 

Смята се, че пчелният восък действа като защитна бариера между кожата и всякакви стресови фактори от околната среда. Не запушва порите, докато подхранва кожата ѝ позволява да диша.  Но добрата хидратация и овлажняването не са единствените предимства на пчелния восък, тъй като той е и чудесен ексфолиант и помага да елиминираме мъртвите кожни клетки, като това спомага за подмладяването на кожата ни.

Пчелният восък е известен и със своите антибактериални свойства и се смята, че действа благоприятно на проблемни кожи, склонни към акне, както и че спомага за заздравяването на увредената кожа.  Богат е на витамин А, който насърчава регенерацията на клетките. Противовъзпалителните свойства на восъка се смята, че го правят подходяща грижа дори и за чувствителните кожи, както и такива с екзема. 

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК