Бомба от Русия: Олигархът Алишер Усманов се развежда с Ирина Винер

В края на февруари той влезе във всички списъци за налагане на санкции на руските богаташи

20.05.2022 | 08:47 Редактор: Искра Ангелова
Бомба от Русия: Олигархът Алишер Усманов се развежда с Ирина Винер

Руският милиардер от узбекски произход Алишер Усманов след 30 години щастлив брак е подал молба за развод с треньорката по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова. Това става ясно от дело, заведено в московския районен съд под № 205. 

Заявлението е подадено на 4 май. На 19 май, представители и адвокати на двете страните са провели разговор, след който на съпрузите са дадени повече от две седмици, за да вземат окончателно решение. Съдебното заседание е насрочено за 7 юни.

Говорител на пресслужбата на олигарха Усманов отказва коментар. В края на февруари той влезе във всички списъци за налагане на санкции на руските богаташи и поддръжници на режима на Путин, предава "24 часа".

Той е съсобственик на крупни металургични предприятия – Михайловския (Железногорск) и Лебединския (Губкин) минно-обогатителни комбинати в Курска област, металургичния комбинат "Уралская Стал" (Новотроицк, Оренбургска област), Осколския електро-металургичен комбинат (Стари Оскол, Белгородска област), обединени в холдинговото дружество "Металоинвест" АД. Според класацията на сп. "Форбс" през март 2012 г. с лично състояние от 18,1 млрд. щ. дол. е на 28-о място в света и на 1-во място по богатство в Русия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ШОПАР
преди 1 година
БОГАТ ***. ВИНЕР- ЧАУШЕВА. Сигнализирай за неуместен коментар