Богати на фибри, минерали и витамини: Как да включим ягодите в грижата за кожата?

Плодовете действат като стягащо средство, което помага за намаляване на възпалението

17.05.2022 | 23:30 Редактор: Теодора Патронова
Богати на фибри, минерали и витамини: Как да включим ягодите в грижата за кожата?

Настъпи ли късна пролет, ягодите стават част от нашето ежедневно меню. Вкусни, ароматни, с малко калории, но богати на фибри, витамини и минерали, те ни помагат да бъдем свежи, енергични и да поддържаме добра форма. Както знаем, красивата и здрава кожа се нуждае от определени храни, за да бъде такава, а ягодите са една от тях.

При подпухнали очи

Още едно голямо предимство на ягодите за здравето и красотата на кожата е, че нанесени под формата на маска (просто ги намачкайте на пюре) могат да помогнат за намаляване на подпухването на клепачите, но и са чудесно средство за справяне с тъмните кръгове под очите. Ягодите действат като стягащо средство, което помага за намаляване на възпалението. 

По-малко хиперпигментация

Ягодите съдържат салицилова киселина, за която е известно, че спомага за намаляване и изсветляване на тъмните петна. Ягодите действат като нежен ексфолиант и премахват мъртвите кожни клетки. Петната са по-малко видими, а кожата е стегната.

Антистарееща грижа

Храната, която всеки ден консумираме също може да помогне за това да забавим процесите на стареене на кожата. Ягодите са богати на елагова киселина, за която се смята, че намалява разграждането на колагена, но също така и предпазва кожата от вредните слънчеви лъчи.

Контрол на себума

Ягодите са богати на витамин С, който подпомага възстановяването, но и баланса по отношение на нивата на себума, който кожата секретира. И така кожата ни е добре подхранена. Едно здравословно меню, в което присъстват ягодите, може дори да помогне за намаляване прекаленото омазняване на кожата.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК