Кои тенденции ще властват през пролетта и лятото?

Това е сезонът, в който можем най-много да експериментираме с дрехите, обувките и аксесоарите

16.05.2022 | 06:30 Редактор: Теодора Патронова
Кои тенденции ще властват през пролетта и лятото?

Пролет/лято 2022 е сезонът, в който можем най-много да експериментираме с дрехите, обувките и аксесоарите. Да не говорим за прическите, където освен подстригване, някои залагат и на нов цвят. Но какви са актуалните тенденции?

Аксесоари в излишък

80-те се завръщат, скъпи дами! Колкото повече имате по ръцете и врата, толкова по-добре! Освен нежните бижута, през този сезон заложете и на по-обемни и натрапчиви аксесоари. И не се притеснявайте да смесвате злато, сребро и перли. Така например на ревюто на Tory Burch моделите носеха по две или три портмонета. Докато на шоуто на Lacoste видяхме бейзболни шапки и съвпадащи с тях чорапи.

Също както по списанията, жените ще носят повече големи верижки, някои от които са с безброй висулки.

Цветни костюми

Най-сетне времето се затопли достатъчно и ни даде възможност да облечем по-цветни дрехи. И ето че дойде ред на по-пъстрите костюми. Появиха се нежните цветове на пролетта като мента, лавандула или патешкожълто. Но наред с тях из витрините на магазините виждаме костюми в електрикови тонове.
Яркозелено, розово и жълто са най-актуалните тонове, всеки от които се компенсира от елегантния силует на костюма. Съчетаването на сандали или пък маратонки, прави облеклото по-небрежно.

Освен по-изкуствените материи, идващи от Китай, има и по-леки – като лен и памук. Те предотвратяват претопляне и са изключително удобни, особено за по-горещото лято. Тогава един панталон с широки крачоли ще върви с потник с тънки презрамки и сако, което може да се сваля в горещините и да се облича вечер.

Медена коса

Що се отнася до боядисването за пролетта или лятото, плажната блондинка винаги ще е на мода. Но освен русите тонове, няма лошо да изберете нещо червено. Според стилисти, сега са актуални медените тонове в косите.

Фийби Дайневор, Зендая, Сидни Суини, Кендъл Дженър, са известните дами, които предпочетоха медени кичури за своята нова прическа. Те също се съчетават идеално с руси отблясъци – чудесен начин да поразчупите вашата визия.

Четете повече по темата в tialoto.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК