Какво можем да правим ежедневно за детокс на организма?

Пиенето на чайове, консумацията на свежи зеленчуци и достатъчните часове сън са само малка част

14.05.2022 | 10:04 Редактор: Теодора Патронова
Какво можем да правим ежедневно за детокс на организма?

Умора, лошо състояние на кожата и косата, храносмилателни проблеми, чести главоболия. Тялото ни подсказва, че се нуждае от детоксикиране. Въпреки че редица хранителни режими могат да ни помогнат да елиминираме голяма част от токсините в тялото, важно е всеки ден да следваме някои малки стъпки, с които допълнително да се погрижим за този детокс. Пиенето на билкови чайове, зелен чай, консумацията на свежи зеленчуци, достатъчните часове сън и са само малка част.

Пийте вода с лимон

Чаша вода с лимон може да е чудесен старт на деня ви, но също така може и да е напитка, на чиято свежест и детоксикиращ ефект да се насладите и през останалата част от деня.

Доверете се на зелените смутита

Ако сте любители на пресните зеленчукови сокове, смути напитките, опитайте комбинация от лимон, къдраво зеле, спанак. Към тях може да добавите и малко спирулина, джинджифил – две съставки с доказан детокс ефект, повишаващи имунитета.

Консумирайте храни, които помагат на тялото за детоксикацията

Черният дроб и бъбреците служат като филтрираща система на тялото и по този начин са неразделна част от "почистването на отпадъците", като така се благоприятства цялостното здраве. За да подпомогнете функцията на тези жизненоважни органи, добавете към ежедневното си меню следните полезни съставки: магданоз, кориандър, чай от глухарче, червен пипер, куркума, черен пипер, чесън, лимон, липов чай, грейпфрут, артишок, цвекло, кръстоцветни зеленчуци, спирулина.

Спортувайте

Редовната физическа активност е един от най-добрите начини за здравословно елиминиране на токсините от тялото. По този начин се стимулира циркулацията в кръвта и лимфната система, подобрява се храносмилането, укрепват се ставите, подобряват се настроението и самочувствието.

Избягвайте рафинираната захар

Сладкиши, бисквити, мюслита, сосове, всички те съдържат захари. Знаем че захарта нанася сериозни поражения на организма ни, а намаляването на нейната консумация е един добър начин да детоксикираме тялото си.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК