Хомеопатията в помощ на възстановяването след тежък Ковид-19

При нея е изключително важен индивидуалният подход в терапията

27.01.2022 | 20:40 Редактор: Ваня Кузманова
Хомеопатията в помощ на възстановяването след тежък Ковид-19

Помощ с хомеопатия – добре е да се знае, че хомеопатичното лечение е съвместимо с всеки друг тип лечение и няма опасност от нежелано лекарствено взаимодействие. При хомеопатията е изключително важен индивидуалният подход в терапията, съобразно симптомите на всеки пациент. Но в ситуация на пандемия хомеопатите наблюдават много сходни и типични оплаквания, въз основа на чиито характеристики определени средства могат да бъдат в помощ на засегнатите. Ето някои примери: 

Арника – едно от най-популярните хомеопатични средства за защита и възстановяване на съдовете, мускулна умора, адинамия (понижена двигателна активност). Укрепва съдовите стени, има противосъсирващ ефект (предпазва от поява на тромбози, осигурява устойчивост на капилярите). Може да се приема ежедневно, за дълъг период от време, в средни потенции.
 

Окубака – стимулира детоксикацията във всички случаи, когато организмът е интоксикиран или претоварен медикаментозно (често влошеното състояние и трудното възстановяване след Ковид са свързани и с прекомерния прием на медикаменти). При антибиотично лечение Окубака се прилага за детоксикация и преодоляване на нежеланите странични ефекти от антибиотика – дисбактериоза, диария. Може да се приема ежедневно, при необходимост за дълъг период от време, в средни потенции.

Силицея – това хомеопатично лекарство помага за стимулиране на имунитета, затова може да се прилага още от самото начало на боледуването, след което да се продължи прием за още поне 2 месеца. Ежедневен прием на Силицея в средни потенции активира имунната защита, считат хомеопатите. 

Хомеопатичните лекарства трябва да бъдат точно съчетани според специфичните симптоми на всеки човек, така че е много важно първо да се консултирате и да получите съвет от опитен лекар хомеопат. 

Повече по темата четете в puls.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК