Мивка от гранит - модерно и практично

Тя намалява до минимум шума от падащата вода, цветовете са изключително устойчиви

09.02.2022 | 10:47 Редактор: Елеонора Танева
Мивка от гранит - модерно и практично

Освен с изискани интериорни решения, един съвременен дом се характеризира и с функционални компоненти, изработени от иновационни материали с висока устойчивост и привлекателен вид. В този ред на мисли, гранитните мивки се радват на нарастващата популярност през последните години.

В наши дни много домакинства предпочитат да изградят модерен и функционален дом. Те проучват внимателно най-добрите интериорни решения за обзавеждане на различните помещения.

Гранитната мивка е висококачествен продукт, изработен с цел да удовлетвори, както практичните, така и естетичните изисквания на съвременното домакинство. Изработена е от устойчива смес от гранитен пясък и акрилни смоли, която се отлива във формата на мивка. Композитните мивки, изработени  от кварцов пясък и акрилни смоли, са близки по характеристики. Затова и етикетите понякога се използват взаимозаменяемо за описание на материала на тези артикули.

Мивките от гранит имат модерна визия и се предлагат в най-различни форми, цветове и размери. Това ги прави така популярни за приложение в съвременните кухни и не само в тях.

Предимства:

  • За разлика от мивка алпака, която при всяко пускане се чува шум, който е неприкосновен с метала, гранитните мивки ще ви накарат да забравите за всякакъв подобен шум. Те намаляват до минимум шума от падащата вода, което на практика ги прави изключително безшумни. 
  • Те са с устойчивост на цветовете и ултравиолетова защита. Дори мивката да бъде изложена на слънчева светлина то избледняването на наситените цветове няма да бъде забелязано. Без значение какъв цвят сте избрали - бордо или пък черна гранитна мивка, то тя винаги ще бъде наситена като нюанс, без значение колко дълго се ползва. 
  • Те са устойчиви и на химикали и битови препарати за почистване. За всяка една домакиня е важна хигиената в мивката, а както знаем мивката е едно от местата, където се подготвят хранителните продукти, затова е задължително да се дезинфекцира срещу всякакви микроби и бактерии. Гранитните мивки нямат никакъв проблем с какъвто й да е препарат, тъй като са супер издръжливи на химикали. 
  • Има изключително голям избор на форми и размери, подходящи за различни дизайни на кухня. също така са устойчиви на износване и имат дълъг живот на експлоатация, както и на удар, надраскване и всякакви механични повреди. 

За разлика от всички преимущества, на мивката от гранит, недостатъците са сведени до минимум. Един от тях е високата цена, която държи. Но ако държим на естетиката и здравината, е по-добре да се ориентираме точно към този продукт, тъй като той ще ни се отблагодари с времето и инвестицията ни ще бъде възвърната. 

Друг проблем, ако може да се нарече такъв е теглото на този вид мивки. Някой хора споделят, че изпитват затруднения с монтажа заради тежестта, но все пак ако майстора е професионалист - проблеми едва ли ще има. 

Свежи идеи

Гранитните мивки в тъмни нюанси ще се докажат в климатични кухни, където например тъмен мраморен плот ще привлече вниманието, както и завършек в черни плочки до висок блясък. Такава кухня не трябва да бъде прекалено затруднена, защото правилното осветление и сивите или бели аксесоари ще балансират тежкия тон. 

Модерните, светли кухни в стила на отворено студио перфектно се хармонизират с мивка от бял или сив гранит. От своя страна, селски или провансалски кухни са добър вариант за кафява или екрю мивка.

Ако се насочите към качествена гранитна мивка, то тогава може да забравите за онези неприятни надрасквания и повреди, които идват от кулинарните ви подвизи. Самият материал не позволява лесна деформация, което е много важно за хората, които държат на кухненското обзавеждане.

Не са малко причините да заложим на гранитните мивки. Никога не трябва да пестим от качеството, а напротив - трябва да се възползваме от него. Всички знаем, че понякога евтиното излиза по-скъпо и обратно. 

Снимка: pexels.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Няма съмнение, че са красиви, но вие знаете ли гранита на какви цени е? То направо с мрамор да си я направим, като ще се ръсим толкова. Сигнализирай за неуместен коментар