Най-подходящите етерични масла за почистването на мазна кожа

Те почистват в дълбочина и същевременно хидратират и подхранват

26.01.2022 | 11:53 Редактор: Ваня Кузманова
Най-подходящите етерични масла за почистването на мазна кожа

Често мазната кожа е дехидратирана. Мастните жлези се опитват да компенсират тази липса на достатъчно влага, затова отделят повече себум.

Някои етерични масла имат изразен антисептичен ефект. Те почистват в дълбочина, като същевременно хидратират и подхранват кожата. Натуралните масла могат да помогнат да неутрализирате омазняването, да потиснете секрецията от мастните жлези, да направите кожата гладка и нежна.

Кои са най-подходящите масла за почистване на мазна кожа? 

Кокосово масло

Кокосовото масло има противовъзпалителни и антисептични ефекти. То е едновременно почистващо средство и овлажнител. Освен това има приятен аромат, който оставя усещане за дълготрайна свежест.

Арганово масло

Маслото от арган има редица предимства за кожата. То може да допринесе за забавяне на стареенето и появата на бръчки. Намалява симптомите при акне, лющене на кожата, раздразнения. Може да се използва директно върху кожата без притеснения. Почиства в дълбочина и едновременно с това подхранва.

Бадемово масло

Бадемовото масло е много богато на витамин Е. То почиства порите на кожата в дълбочина, регулира секрецията на себум, като оставя мазната кожа чиста и свежа с усещане за подмладяване и нежност. Бадемовото масло стимулира обновяването на клетките и тяхното регенериране.

Лешниково масло

Маслото от лешници има изумителни подхранващи свойства. То е прекрасно за мазна кожа, защото регулира омазняването. Чудесно е за почистване, защото контролира секрецията на себум и има мощен стягащ ефект.

Масло от кайсиеви ядки

Това масло подхранва кожата и помага за намаляване на пробивите при акне. Понижава риска и от отключването на акне вследствие на прекалено омазняване и запушване на порите. Маслото от кайсиеви ядки почиства и дава добри резултати.

Масло от жожоба

Маслото от жожоба има противовъзпалителни и подхранващи свойства. То потиска активността на мастните жлези и намалява себума. Контролира секрецията му и оставя кожата чиста, свежа и стегната. Намалява пробивите на пъпки при акне.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК