Какво каза принц Уилям за скандала с принц Андрю?

Синът на Елизабет II е заподозрян в изнасилване на непълнолетно момиче

26.01.2022 | 06:30 Редактор: Здравко Черкезов
Какво каза принц Уилям за скандала с принц Андрю?

На 19 януари принц Уилям и Кейт Мидълтън направиха първата си публична изява след дълга коледна почивка. Двойката се появи в Лондонския музей на откритията, който е под патронажа на херцогинята на Кеймбридж от 2019 г.

Освен в официалната част, Уилям и Кейт участваха и в малък брифинг за пресата, по време на който към тях беше отправен провокативен въпрос относно принц Андрю, когото Бъкингамският дворец наскоро лиши от военните му звания заради съдебен скандал. Припомняме, че синът на Елизабет II е заподозрян в изнасилване на непълнолетно момиче и сега се опитва с всички сили да защити невинността си пред съда.

Когато принц Уилям напусна Музея на откриването, към него се обърна репортер на Sky News: "Ваше кралско височество, мога ли просто да попитам дали подкрепяте принц Андрю?" Херцогът на Кеймбридж, който този път носеше медицинска маска, спря, наведе се и посочи ухото си, като каза на репортера: "Съжалявам, не те чувам". Тогава журналистът повтори въпроса си: "Подкрепяте ли принц Андрю? Говорили ли сте с него напоследък?"

В отговор Уилям само се усмихна, изрече няколко неразбираеми думи и бързо се отдалечи със съпругата си. Очевидци твърдят, че в този момент Кейт Мидълтън едва чуто, но доста четливо прошепнала: "Трябва да продължим, съжалявам".

Четете повече по темата в Tialoto.bg 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК