Ретрограден Меркурий: Кои зодии ще бъдат най-засегнати?

На 28 ще има напрежение, защото тогава планетата пресича трансформиращия се Плутон

22.01.2022 | 16:10 Редактор: Искра Ангелова
Ретрограден Меркурий: Кои зодии ще бъдат най-засегнати?

Планетата, отговаряща главно за комуникацията между хората, но и за пътуванията и ефективността на технологиите, навлезе в своята ретроградна фаза на 14 януари. Попадайки в знака Водолей, тя промени плановете на мнозина и за жалост, ще е така поне до 3 февруари.

Всеки, имащ различна гледна точка от вашата, ще ви бъде крив, което е съвсем нормално. Това обясняват астролозите, които все пак прогнозират, че в следващите няколко дни нещата може и да не са толкова зле, както в началото.

Атмосферата ще стане малко по-интензивна и сериозна от 25 януари, когато Меркурий се движи назад, за да стигне до безмилостния Козирог. Тази енергия ще предизвика огромна вълна на кармично освобождаване, което може да донесе проблясък и надежда за тези, които са готови да поемат отговорност за действията си.

На 28 ще има напрежение, защото тогава планетата пресича трансформиращия се Плутон. Някои ще почувстват, че губят почва под краката си. Но пък това ще им помогне да се отърват от токсични роднини и и приятели. И всяка загуба ще отстъпи място за повече положителни емоции и нови запознанства.

Кои знаци ще бъдат най-засегнати от ретроградния Меркурий?

1. Телец

Зодиакалният знак попада в дома на финансите и парите. Не е изключено напрежение на работното място или такова, свързано с издръжката на семейството. Ретроградният Меркурий ще накара родените с тази зодия да се замислят за това дали техният обществен образ или кариера са в съответствие с личните им вярвания.

Според астролога Лорън Донелсън, Телците обичат да си стоят в зоната на комфорт, а навлизането на Меркурий в ретроградната фаза ще ги изкара извън нерви. "Тя прави тригон към Уран, планетата на разрушенията. Очаквайте неочакваното. Тези две планети внасят големи промени живота ви в момента, така че се дръжте здраво", казва тя пред Bustle.

2. Водолей

Първият дом – на личността, както и дванадесетият дом – на подсъзнанието, ще се сблъскат по време на ретроградния Меркурий. Те ще накарат Водолеите да анализират повече, най-вече да осмислят начина си на изразяване и общуване с околните. Може да се почувстват неразбрани, което е породено от проблемите с комуникацията през периода.

"Не е време за поставяне на цели, а за поглеждане назад... Трябва да преосмислите как общувате и какво искате да представите на света", казва астрологът. И съветва родените под знака да забавят своята целеустременост.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК