Помага ли или пречи киселото мляко в борбата с киселините?

То има богато наличие на пробиотици

21.01.2022 | 10:25 Редактор: Ваня Кузманова
Помага ли или пречи киселото мляко в борбата с киселините?

Киселините са често срещан проблем, с който се сблъскват много хора. Те могат да се появяват спорадично, но могат и да се превърнат в хроничен проблем. И в двата случая е добре да знаем с кои храни и напитки можем да си помогнем в намаляването на киселините и облекчаването на паренето.

Хората, страдащи от гастроезофагеален рефлукс знаят, че има храни, които провокират киселини и такива, които могат да ги потиснат. Киселото мляко е една от тези храни, които могат да помогнат за намаляване на киселините, облекчаване на усещането за парене в гърдите и корема, горчив вкус в устата.

Киселото мляко е ферментирала храна, богата на естествени пробиотични бактерии. Съдържа мазнини, които обаче могат и да причинят киселини. Киселинният характер на киселото мляко е също една потенциална причина за влошаване на киселините в стомаха.

В този смисъл отговорът дали киселото мляко е изцяло полезно в потискането на киселините не е еднозначен. И тъй като при всеки човек състоянието, причиняващо киселини, е индивидуално, най-добре е да тествате как ще се чувствате след консумация на кисело мляко.

Според Клиника "Кливланд", има много причини да включите киселото мляко в храненето си. Най-солидната причина е богатото наличие на пробиотици в него. Тези полезни бактерии могат да допринесат за цялостното подобряване на храносмилането. Те са важни и за функциите на имунната система.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК