Принц Хари иска охрана за семейството си, готви дело срещу кралица Елизабет II

Кралските експерти остро осъдиха поведението му

18.01.2022 | 06:30 Редактор: Ваня Кузманова
Принц Хари иска охрана за семейството си, готви дело срещу кралица Елизабет II

Принц Хари и Меган Маркъл се оттеглиха като кралски особи през 2020 г. Двойката не е във Великобритания повече от година. Както се оказа, след като се преместиха в Съединените щати, те се сблъскаха с проблем със сигурността в собствената си страна. Сега херцогът на Съсекс възнамерява да си върне държавната защита чрез съда.

Преди две години принц Хари каза, че се чувства несигурен заради заплахите към семейството му. Тогава той първо предложи да поеме всички разходи върху себе си, но му отказаха. "Той остава готов да покрие разходите за осигуряване на сигурност, вместо да налага на британския данъкоплатец“, заявиха адвокатите на принца в изявление.

Според Daily Mail обаче, адвокатите на херцога вече са отправили искане за предоставяне държавна закрила на съпрузите по време на престоя им в Обединеното кралство. В противен случай представители на кралското семейство ще бъдат изправени пред съд.

След като стана известно, че херцогът и херцогинята на Съсекс ще съдят правителството на Обединеното кралство, кралските експерти остро осъдиха поведението на внука на Елизабет II.

В събота адвокатите на херцога на Съсекс пуснаха отворено писмо, в което се казва, че принцът възнамерява да съди Министерството на вътрешните работи заради отказа им да предоставят държавна защита на семейство Съсекс. Пиърс Морган, британски журналист, който понастоящем живее в САЩ, каза, че принцът се държи като "безсрамен лицемер“ и затруднява живота на кралицата.

"Ако изпълни заплахата си, това ще бъде първият път, когато някой от кралските особи съди правителството на Нейно Величество и със сигурност ще донесе на кралицата още едно огромно главоболие в най-неподходящия момент", пише Пиърс Морган в The Sun.

Адвокатите на херцога на Съсекс казаха в изявление: "Обединеното кралство винаги ще бъде домът на принц Хари и страна, в която той иска съпругата и децата му да се чувстват в безопасност. При липсата на полицейска защита има твърде голям личен риск".

Повече по темата четете в Tialoto.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК