Ето кои храни ни помагат да откажем пушенето

Те детоксикират тялото от никотина

17.01.2022 | 12:51 Редактор: Здравко Черкезов
Ето кои храни ни помагат да откажем пушенето

Всеки има своите вредни навици. За някои хора това е тютюнопушенето. Без значение какви иновации се наблюдават в последните години свързани с употребата на цигари, знаем, че този навик в дългосрочен план вреди сериозно на целия организъм. В следващите редове споделяме някои полезни плодове и зеленчуци, които спомагат за детокса на белите дробове и тялото.

Джинджифил

Джинджифилът има няколко противовъзпалителни свойства, които помагат да елиминирате токсините от дихателните пътища. Съдържат витамини и минерали, включително калий, магнезий и цинк. Пикантната подправка насърчава здравето на дихателните пътища, засилва имунитета, намалява възпалението в организма.

Киви

Тютюнопушенето може да доведе до загуба на определени витамини и минерали в организма. Кивито е богато на витамини А, С и Е, а консумацията му спомага да се намали техният дефицит. Вкусният плод е богат и на инозитол, това е витамин В8, за който е известно, че намалява риска от втвърдяване на артериите, спомага за метаболизиране на мазнините в черния дроб, намалява риска от депресивни състояния, важен е за растежа на косата и други. Също така спомага за детокса на тялото от никотина.

Спанак и броколи

За спанака, който е чудесен за вашата здравословна диета и меню, се смята, че действа невероятно като антиникотин. Той е богат на фолиева киселина и витамини, за които се смята, че помагат за по-лесното отказване на тютюна. Броколите, с всички полезни качества, са и мощен източник на витамини В5 и С, които помагат за защитата на белите дробове от никотина.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК