От това имат нужда чувствителните личности, за да бъдат доволни

По-бавен, по-опростен ритъм на живот, който не включва бързане сутрин за работа

15.01.2022 | 12:58 Редактор: Жаклина Иванова
От това имат нужда чувствителните личности, за да бъдат доволни

Всеки човек малко или много преживява събитията край себе си. Има хора, които успяват да запазят баланс, докато други могат да бъдат определени като много емоционални. Да си много емоционален има своите силни и слаби страни.

От какво се нуждае една силно емоционална личност, за да бъде щастлива?

1. По-бавен, по-опростен ритъм на живот, който не включва бързане сутрин за работа. Такива хора са склонни и по-често да се колебаят от останалите дори за елементарни неща, като дали им се яде пилешка супа с фиде или ориз. Ето защо и бавно пазаруват хранителни продукти, дрехи и други принадлежности.

2. Време за почивка след натоварен ден. Подобно на интровертите, силно чувствителните личности имат нужда да презаредят енергийните си нива, тъй като са склонни да приемат твърде много информация, да преживяват хубавото и негативното много по-силно от останалите.

3. Спокойно, тихо място за оттегляне. Това може да е любимата им стая, кафене, ресторант или някое местенце сред природата.

4. Не крийте емоциите си и ако ви се плаче - поплачете си. Според автора на The Highly Sensitive Person д-р Илейн Аарон, чувствителните хора са склонни да плачат по-лесно от другите.

"Чувствителните хора не могат да не изразят това, което чувстват.Те показват гнева си, те показват своето щастие", каза тя пред Huffington Post.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК