С билкови чайове можем да победим болките и подуването на стомаха

Чаят от джинджифил успокоява и подсилва защитните сили на имунната система

14.01.2022 | 23:04 Редактор: Ваня Кузманова
С билкови чайове можем да победим болките и подуването на стомаха

Подуването на корема или стомаха, образуването на газове, болката са неразположения, с които всеки се е сблъсквал. Причините за тяхната поява могат да бъдат разнообразни, сред които стрес, настинки, запек, консумация на вредни храни, преяждане, периодът преди месечния цикъл или по време на овулация и други. От друга страна, знаем, че не се ли почувстваме добре винаги можем да си приготвим чаша ароматен чай, който да ни помогне да намалим неразположенията. Вижте някои от най-добрите напитки при подут корем.

Чай от джинджифил

Чаят от джинджифил не е само успокояващ и подсилващ защитните сили на имунната система. Той е идеалната напитка за успокояване на подут стомах или корем, намалявайки газовете и дискомфорта. Пикантната подправка благоприятства храносмилането и здравето на червата. Приготвен под формата на чай, може да облекчи и някои от неразположенията свързани с предменструалния синдром.

Зелен чай матча

Уникален чай, който ни осигурява енергия, помага да засилим метаболизма си, прави кожата по-красива. За чая матча се смята, че помага и при подуване на корема. Катехините, които се съдържат в него, спомагат за успокояване на стомашно-чревния тракт и помагат на стомаха ви да смила храната по-ефективно. Това е една от любимите напитки на японците. Още за ползите за здравето от консумацията на чай матча може да прочетете тук.

Чай от лайка

Още една уникална напитка, която облекчава подуването и дискомфорта в стомаха и корема. Според проучване, публикувано в Journal of Advanced Nursing, чаят от лайка е подходящ за храносмилателни проблеми, които могат да доведат до болка и подуване на корема. В допълнение, лайката благоприятства съня, помага за възстановяването ни по време на настинки и грип, намалява стреса.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК