Коя е най-търсената светска личност от българите в класацията на Google?

Наравно с политическите фигури се нареждат лица от родния хайлайф

08.12.2021 | 19:30 Редактор: Теодора Патронова

Google публикува класация за най-търсените българи в интернет през последната година. Интересно впечатление прави, че наред с политиците - почти равни по търсене са личностите от родния хайлайф. На челно място е Кирил Петков, а веднага след него се нарежда Джулиана Гани.

Сред най-търсените политици са и Николай Василев, който бе номиниран за кратко за премиер в проектокабинета на "Има такъв народ". Голям интерес е привлякла и Ива Митева, както и емблемата на предходните два парламента - Мика Зайкова. Сред търсените лица е и служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Наравно с политическите фигури се нареждат други познати лица като датския футболист Кристиан Ериксен. Неговото име нашумя след инцидент на терена по време на Европейското първенство. Българите са търсили информация и за олимпийската шампионка Ивет Горанова, кинозвездата Мария Бакалова и за плеймейтка Маги Бадер. 

Освен спортистите, актьори и политици на челните места в класацията попадат и личности от родния хай лайф. В топ 3 е Джулиана Гани, която е предизвика интереса на голяма част от българите, като модел и влогър, а в последните седмици и с развода си. Маги Бадер е друго лице, към което е имало особен интерес. В широката общественост през последната година попада около изтеклите снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. Тя е сочена като лицето, което е заснело фотосите.

Хората се определят спрямо търсенето, смятат експертите. В такъв вид класация могат да се направят много изводи за интересите на масата.

"Това не е профил, а някакъв ракурс на средностатистическия българин, които ползва интернет за разлика от поколението преди 20 години. Не мога да кажа, че всички, които се интересуват от определена личност си симпатизират, като е възможно голяма част пък да са хора, които не я понасят и я мразят", обясни зам. директорът на институт по философия и социология към БАН доц. Валери Личев.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК