Как да направите добро първо впечатление

Усмихвайте се!

08.12.2021 | 23:41 Редактор: Здравко Черкезов
Как да направите добро първо впечатление

В човешката природа е, когато срещнем някого за първи път, да го оценим. Имаме едва няколко минути, за да създадем добро първо впечатление. Какво мислите, че забелязват първо хората във вас? Визията ви, зъбите ви, това как ухаете? Да, всичко това не остава незабелязано, но има още няколко фактора, които могат да ви представят като приятна личност или пък не. Вижте кои са.

Усмивката

В първите секунди, когато срещаме нов човек, доста често изграждаме и своите първи впечатления въз основа на това дали той се усмихва или не. Усмивката е универсален знак за дружелюбие, а "носенето" на такава веднага ви прави по-достъпни и приветливи. Топла и подканваща усмивка е бърз и лесен начин да уведомите хората, че сте приятелски настроени. Усмивката изгражда доверие, дори ни прави по-заинтересувани по дадени въпроси. С усмивка на лице е по-лесно да получим отговор на важен за нас въпрос.

Ръкостискането

Следващия път, когато се ръкувате с някого, обърнете внимание как го прави човекът. Така например, ако човек се ръкува слабо, с половин ръка, то най-вероятно му липсва увереност. От друга страна едно хубаво ръкостискане прави много по-добро впечатление. Също така е важно да не стискате твърде силно. Ръкостискането е добре да не бъде повече от 3-4 секунди. Обърнете внимание и на това дали ръката ви е твърде студена, да не е потна, ако е, преди това я избършете.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК