Кой детронира Меркел в класация на "Форбс" за най-влиятелните жени?

Ангела не застава начело на рейтинговата класация за първи път от 2010 г. насам

07.12.2021 | 23:13 Редактор: Искра Ангелова
Кой детронира Меркел в класация на

Изпълняващата длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел за първи път от 11 години насам не оглави списъка на 100-те най-влиятелни жени в света, съставен от сътрудници на американското списание "Форбс".

Меркел не застава начело на рейтинговата класация за първи път от 2010 г. насам и за трети от 2004 г. Освен това през тази година Меркел изобщо не е включена в тази класация.

Първо място тази година заема Макензи Скот, която е бивша съпруга на ръководителя на американската корпорация "Амазон" Джеф Безос. Списанието съобщава, че приносът й към благотворителността се оценява на повече от 8,5 милиарда долара. При това организациите с идеална цел, на които Скот дарява средства, имат пълен контрол над това как да използват тези дарения.

Второ място в списъка заема вицепрезиденката на САЩ Камала Харис. Тя е първата жена и първият афроамериканец, заемащ американския вицепрезидентски пост, информира БТА.

Трета е президентката на Европейската централна банка Кристин Лагард, която до 2019 г. оглавяваше Международния валутен фонд. Тя е първата жена, която е заемала тези постове.

През тази година сред 100-те най-влиятелни жени в света попадат и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, ръководителката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, която заема 22 място, и кралицата на Великобритания Елизабет Втора, а също и тенисистката Серена Уилямс и певиците Бионсе и Тейлър Суифт.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК