Панаирът на книгата се завърна, над 56 събития очакват четящите

Той беше официално открит в НДК

07.12.2021 | 19:40 Редактор: Искра Ангелова

Най-успешният съвременен български аниматор Теодор Ушев е илюстрирал новото издание на класическата творба на Толстой "Война и мир". От днес тя може да бъде намерена на Софийския панаир на книгата. След две години пауза той беше официално открит в НДК.

В Панаира на книгата тази година ще се включат над 80 издателства. Ще бъде представена разнообразна културна програма, наситена с премиери на книги, срещи с автори и издатели.

Станимир и Мария са от хората, които всяка година по традиция посещават Панаира на книгата. Споделят, че книгите са част от живота им, дори в забързаното ежедневие.

"Радваме се, че се случва, по-скромно е откъм издателства и посещение, но е един прекрасен знак, че го има отново и че можем да се насладим", сподели Мария.

"Ние сме малко от тези книжните плъхчета, които всяка година идват. Даже чакаме останалата част от нашата група", допълни Станимир.

След пауза заради пандемията любимото място на четящите хора ги събира с любими писатели и издатели за 48-и път.

"Най-новите книжни заглавия, двата фестивала, срещи с автори, премиери, книги с автографи - всичко това от днес. Двата фестивала имат много хубаво мото. Единият фестивал е "Думите имат думата" - в тази година, в която и политици, и конспиратори имаха думата, сега думите се връщат там, където им е мястото - при авторите, поетите и писателите. Има невероятно богата програма с над 56 събития през тези дни, призовавам всички да ги гледат", коментира председателят на Управителния съвет на асоциация "Българска книга" Десислава Алексиева.

А най-малките посетители могат да се възползват от заинтригуващи заглавия на детските щандове . 

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
scott
преди 2 години
зелени сертификати не четем. Сигнализирай за неуместен коментар