Откажете се от тези навици през новата година, за да сте щастливи

Те създават рутина, усещания, настроения

07.12.2021 | 20:50 Редактор: Жаклина Иванова
Откажете се от тези навици през новата година, за да сте щастливи

Нова година, ново начало, куп очаквания... Звучи ли ви познато? Иска ни се следващите 12 месеца да бъдат по-хубави от предишните, а ако очакванията ни не се оправдаят, губим надежда. Отчайваме се, без да се замисляме, че в някаква степен ние сами допринасяме за събитията в живота си, чрез навиците, които имаме. Те създават рутина, усещания, настроения, демотивация или мотивация.

Всеки има своите добри и лоши навици. Определено през 2022 ще имаме нужда от повече от добрите, затова трябва да знаем с какво да се разделим в старата година.

Вижте няколко навика, които не ви трябват, ако искате да сте щастливи.

Толериране на "приятели" и роднини, които отнемат от енергията ви

Кажете край на недоспиването. Не забравяйте, че хроничното лишаване от сън може да причини сериозни здравословни проблеми.

Спрете да мислите негативно, че това, което ви очаква, задължително ще се обърка.

Оплакването. Всеки мрънка за нещо, но помислете само колко често се оплаквате от живота? Това няма да ви настрои положително, нито пък ще привлече хубави събития в живота ви.

Прекаленото мислене за всичко, дори за незначителни неща. Премисляте отново и отново, натоварвате се с отрицателни емоции. Лош навик, от който нямате нужда през 2022 година.

Нарушаване на обещанията, особено тези към себе си. Колкото и малки да са, те са ангажимент, който ако не изпълните към другите, губите доверието им. Ако не изпълните към вас самите, винаги ще сте демотивирани и неудовлетворени. Освен това неспазените обещания винаги създават едно усещане за напрежение.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК