Принц Чарлз отговори на обвиненията, че е питал за цвета на кожата на Арчи

Скандалите между членовете на двореца продължават

05.12.2021 | 17:43 Редактор: Искра Ангелова
Принц Чарлз отговори на обвиненията, че е питал за цвета на кожата на Арчи

Снегът вече падна и това означава само едно – Коледа е съвсем близо. Времето, в което семействата се събират на едно място и забравят за всички проблеми, поне за няколко дни. Празникът е един от най-големите и най-обичаните по целия свят, защото сякаш се създава една магия и едно чувство за обединение и сплотяване.

Коледните празници обаче явно нямат тази сила в британското кралско семейство, тъй като, въпреки наближаването им, скандалите между членовете на двореца продължават.

Преди няколко дни в центъра на вниманието попадна новата книга за кралското семейство – "Братя и съпруги: Личният живот на Уилям, Кейт, Хари и Меган“ от автора Кристофър Андерсън. В нея се цитира източник, който казва, че принц Чарлз е имал разговор с Камила в сутринта, когато Меган и Хари са обявили своя годеж през 2017 година. "Чудя се как ли ще изглеждат децата им?", казал синът на кралицата. Камила била изненадана от въпроса и отговорила, "Е, сигурна съм, че ще бъдат прекрасни". Тогава обаче Чарлз попитал, "Искам да кажа, каква мислиш, че ще е кожата на децата им?".

Говорител на принц Чарлз веднага реагира на обвиненията и заяви, че всичко това е измислица и не си струва да се коментира повече. Засега няма отговор от Меган и Хари, които всъщност хвърлиха първоначалните обвинения към член на семейството относно цвета на кожата на Арчи.

По време на интервю пред Today на 29 ноември, авторът Кристофър Андерсън казва, че източниците му са достоверни и не лъжат за изказванията си. "Това, което казвам е, че на сутринта, в която Хари и Меган обявяват годежа си, с много мил тон, принц Чарлз е започнал да размишлява относно цвета на кожата на бъдещите си внуци", категоричен е писателят. Той допълва, че не е искал да опише Чарлз като расист, а просто да разкрие мислите му в онзи ден. Андерсън споделя, че самият той е дядо и е напълно нормално човек да се интересува от това как ще изглеждат внуците му, когато родителите им са чернокожа американка и червенокос британец.

Всичко започна по време на интервюто на Меган и Хари пред Опра Уинфри, състояло се по-рано през годината. Тогава Маркъл заяви, че член на кралското семейство е имал разговор с Хари докато тя е била бременна с Арчи. Двойката се оттегли от двореца миналата година, след което се премести в Калифорния, където се роди и дъщеря им Лилибет Даяна.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК