Жители на Обединеното кралство: Коледната елха е като прическата на Джонсън

Хора шеговито предположиха, че Европейският съюз е взел част от короната

05.12.2021 | 18:20 Редактор: Искра Ангелова
Жители на Обединеното кралство: Коледната елха е като прическата на Джонсън

Жители на Обединеното кралство разкритикува главната Коледна елха в страната, която традиционно се доставя от Норвегия и се поставя на столичния площад Трафалгар. Тази година дървото с тънка корона беше сравнено с разпиляната прическата на премиера Борис Джонсън, твърди Би Би Си.

Всяка година Норвегия изпраща на британците Коледна елха в знак на благодарност за подкрепата на Великобритания по време на Втората световна война. Празничното дърво достига над 20 метра височина.

Този път обаче местните жители разкритикуваха външния вид на дървото поради състоянието на короната. Някои потребители предположиха, че в Лондон е доставена само част от дървото и се чудеха кога ще бъдат докарани останалите клони. Участниците в дискусията шеговито предположиха, че Европейският съюз е взел част от короната. "И с Норвегия ли се скарахме?", "Боже мой, това дърво да не е в махмурлък?", цитира ги Euronews и БГНЕС.

От кметството обясниха, че дървото е донесено от истинска гора, така че короната му не може да бъде пухкава, както дърветата, които се отглеждат специално за празника. В официалния акаунт в Twitter бе гарантирано от името на дървото, че част от короната не е изчезнала, а просто в ковид-пандемията клоните също трябва да поддържат социална дистанция.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК