Недоволство в София срещу гофрети с необичайна форма

Десертът предизвика полярни реакции в обществото

22.10.2021 | 17:57 Редактор: Искра Ангелова

Недоволство в София срещу гофрети с необичайна форма. Десертът предизвика полярни реакции в обществото и дори протест. Как сладкиш може да предизвика недоволство?

Станислав и Васил организират протест срещу новосъздаденото заведение за гофрети. 

"Получихме сигнал за заведение, в което се продават гофрети под формата на мъжки полов орган, от родители недоволни и възмутени. Това заведение се намира на 500 метра от основно училище и на 500 метра от гимназия", споделиха Станислав и Васил.

Според собственика на заведението - Недислав, подобни обекти съществуват по цял свят. От Испания до Китай.  А заведението се намира на достатъчно разстояние от двете училища. 

"Едно време едно междучасие беше 25 минути. Не съм сигурен дали за 20 минути ще отидат и ще се върнат, и няма да закъснеят, една гофрета се прави за 16 минути", подчерта той.

Според Станислав и Васил има и други варианти.

"Това произлиза от Китай, има във формата на рибка, във формата на мече, това е недопустимо в центъра на София", подчерта тя.

Според недоволните обаче заведението продава от нетипичните гофрети и на малолетни деца. 

"Видимо е, че ние на малолетни лица, които са под 14, не продаваме. Това с компетентни органи сме го говорили и отвън е премахнато, и отвътре са премахнати самите мостри", допълни Недислав.

А собственикът на заведението е убеден, че целта на неговия продукт е да внесе малко хумор в сивото ежедневие на клиентите му.

Вижте повече подробности във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК