Свежи напитки, с които да подсилим имунитета си през есента

Всеки ден трябва да хапваме плодове и зеленчуци

21.10.2021 | 23:52 Редактор: Жаклина Иванова
Свежи напитки, с които да подсилим имунитета си през есента

За да сме в добро здраве, всеки ден трябва да хапваме свежи плодове и зеленчуци. Но понякога динамиката на ежедневието отнема от вниманието ни върху начина ни на хранене, а това рано или късно се отразява на имунитета ни. От друга страна, фрешовете са чудесно свежо решение за напитка с полезни хранителни елементи за силен имунитет.

Вижте няколко предложения за повече здраве.

Напитка с морков, портокал, лимон и парче корен от джинджифил

Тази витаминозна комбинация е точно това, от което тялото ни се нуждае в сезона на настинките и грипа, но и прехода от зимния към пролетния сезон. Антимикробните и противовъзпалителни свойства на джинджифила помагат в борбата с вирусите и настинките. Останалите съставки за направата на напитката са богати на витамини А, В, С и D, които също допринасят за повишаване на защитните сили на организма.

Всичко което трябва да направите, е да сложите съставките в сокоизтисквачката, като според вашите вкусове може да регулирате количеството на морковите и другите съставки. За финал може да добавите и малко мед, куркума на прах.

Напитка от моркови, ябълки и джинджифил

Обичаме да хапваме любимите си лакомства, а през есенните и зимните месеци и повече месо, туршии, колбаси. Тялото ни се нуждае от детокс, за да не страда храносмилателната система, за да бъдем енергични и да поддържаме здрава имунната си система. Отново вие определяте колко от кое да сложите. Коренът от джинджифил трябва да се обели преди това, не го забравяйте. По желание може да добавите и малко канела. Тя също спомага за детокса и повишаване на имунитета, за баланс на кръвната захар и кръвното налягане.

За силен имунитет и добра хидратация напитка от ½ краставица, няколко листа маруля, 2 стръка селъри, 2 ябълки и 1 портокал. Без значение в кой сезон се намираме, тялото ни се нуждае по всяко време от добра хидратация, ценни витамини, минерали и фибри.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК