Божидар Димитров черпи вдъхновение от пандемията за новата си изложба

Всички ценители на изкуството могат да я посетят до 9 ноември в галерия "Лик"

21.10.2021 | 14:25 Редактор: Теодора Патронова

"Време, дух и материя“ е новата изложба на живописеца Божидар Димитров. Картините са нарисувани през последните две години. Като пандемията се превръща в негово вдъхновение.

Божидар Димитров започва да твори от студентските си години, като и до днес работи упорито по своите картини и дърворезби. Преди две години, когато започва пандемията, се усамотява и започва да твори. Последната му картина, която е част от изложба му, носи името "Време дух и материя:. Това става и мотото на новата му експозиция, 25-а поред.

"Пандемията просто ни усамоти в ателието, но тъй като хората като мен са свикнали, това допринесе повече върху концентрирането на творческата енергия", коментира той.

Божидар Димитров живее и твори в София, но негови творби има в галерии в Швейцария, Сингапур и САЩ. В началото на следващата година му предстои нова изложба – в Скопие.

"В ателието работя неща, които са съсредоточени върху голо женско тяло и върху природата. Това, което на времето в Лесотехническия университет ни казваше моят професор: "По-добре да си човек сред дърветата, отколкото дърво сред хората", разказа той.

 Всички хора, които са ценители на изкуството, могат да посетят изложбата до 9 ноември в галерия "Лик".

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ARTFORUM - В. Панчев
преди 2 години