Стабилните връзки знаят как да спорят, за да оцелеят

Важно е да разберем какво ни казва партньорът

20.10.2021 | 13:14 Редактор: Теодора Патронова
Стабилните връзки знаят как да спорят, за да оцелеят

Постоянните спорове и конфликти са знак за лоши любовни взаимоотношения. От друга страна, липсата им рядко се случва, но невинаги носи позитиви за връзката.

Когато се караме с половинката си слушаме, за да отговорим и нараним, но понякога не и за да разберем какво иска да ни каже. Дългосрочните и стабилни връзки оцеляват, само защото партньорите знаят как да преминават през определени спорни ситуации (темата за парите също е в основата им).

Спорове относно посоката на връзката

Ако за единия от партньорите е неизвестно какви са намеренията на другия относно взаимоотношенията им, темата обикновено бива повдигната, а понякога дори може да се стигне и до конфликт. Много е важно да има откритост във връзката и това е хубаво, че може да заявите желанията и очакванията си към другия, а ако гледате в една посока – още по-добре.

Но ако често възникват спорове на тази тема, то това определено не е от полза за взаимоотношенията и е показател, че най-вероятно няма да се развият във времето.

Спорове за семейството

В голям процент от връзките роднините на партньорите не приемат другия като подходяща половинка за тяхната дъщеря или син. Понякога успяват да се нагодят и да поддържат някакво разбирателство, но има и токсични семейства, които целенасочено се опитват да разделят двойката. Роднините винаги са повод за спорове и скандали. Ето защо е важно да се уточни до каква степен те ще бъдат допуснати.

Конфликти за личното пространство

Има ги във всяка връзка, особено в началния период. Напасване за това как да съжителстваме заедно, но и как да запазим своята индивидуалност, да не пречим и на другия да я запази. Всички се развиваме и променяме, а когато сме в двойка, промените са неизбежни. Борим се да запазим личните си граници, а здравата връзка е тази, в която двама души взаимно уважават независимостта си.

Цялата статия четете в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК