Сигнали, че работата ви е токсична и трябва да напуснете

Понякога се заражда у нас желание да променим нещо в кариерата си

14.10.2021 | 22:50 Редактор: Жаклина Иванова
Сигнали, че работата ви е токсична и трябва да напуснете

В трудни моменти вероятно си мислите, че е крайно време да смените работата си. Имате нужда от ново начало, от ново предизвикателство. Чувствате се сякаш сте спрели на едно място и вършите работата си като робот, без да влагате любов и страст. Много хора започват да се чувстват по този начин в даден момент. Някои от нещата, които спират мнозина да сменят работното си място или попрището, са лоялност към компанията, любов към колегите, комфорт и сигурност в уменията, доволство от заплатата, локацията на работното място и много други фактори.

Но въпреки всички тези позитиви, които ви карат да се чувствате добре на работа, все пак във вас се заражда желание да промените нещо в кариерата си.

Кои са признаците, че е време да смените работата си?

Чувствате се равнодушни

Проявата на незаинтересованост към работния процес и постигането на нови висоти на мястото, на което се намирате в момента в работен смисъл, е един от водещите признаци, че е време да смените работата си. Когато спрете да работите със страст и нямате желание за нищо с всеки изминал ден, това потиска творческите ви умения и възможностите за развитие.

Понижили сте стандартите си

Когато сте започнали работа в тази фирма или компания вероятно сте били заредени с ентусиазъм. Чувствали сте се сякаш растете нагоре, учите нови неща и придобивате нови умения. Стигнали сте до момент, в който сте в застой и сте загубили интерес към това, което правите.

Носите работата и вкъщи

Ако се борите със симптомите на липса на концентрация и мотивация за работа, вероятно не успявате да приключите със задачите в рамките на работния ден. Това ви кара да пренасяте работата вкъщи, за да я довършите.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК