"Стара хартия за нова книга" - инициативата се проведе за девета поредна година в София

Десетки деца донесоха стари тетрадки и хартия, за да получат нова книжка по свой избор

19.09.2021 | 14:45 Редактор: Жаклина Иванова

За девета поредна година в София се проведе националната екоинициатива "Стара хартия за нова книга". Популярни лица от ефира на Bulgaria ON AIR също подкрепиха каузата и съветваха децата в избора на нови книжки.

Десетки деца дойдоха на булевард "Витоша" пред столична книжарница да донесат стари тетрадки и хартия, за да получат нова книжка по свой избор. Децата с усмивка носиха хартия, защото искат да помогнат на природата.  

Всяко дете трябва да донесе 5 кг стара хартия, за да получи нова книга. А целта е една - да се даде пример на децата да се рециклира, за да опазим природата, а наградата е най-важното-учене чрез забавление. Родителите приветстват инициативата.

Децата, донесли повече килограми хартия, получиха подарък книга на екотематика.

"Забелязахме, че когато децата започват да изхвърлят употребяваната хартия в сините контейнери, те запалват и своите родители. Така цялото семейство събира разделно", обясни организаторът Виктория Бисерова.

Синоптичката на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова и репортерът Виктор Дремсизов също се включиха в събитието, като помагаха на малките герои да си изберат книга.  

"Децата в днешно време трябва да бъдат стимулирани да четат, да се образоват. Смятам, че трябва да се правят повече такива инициативи", каза Александрина.

"Подобна инициатива помага за връзката между родителя и детето, а именно - да му покаже личния пример", сподели Виктор.

Събитието се проведе при строги епидемиологични мерки.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК