Това са маслата с антицелулитен ефект, които може да ползвате

Диетите и тренировките невинаги неутрализират изцяло появата му

17.09.2021 | 13:18 Редактор: Юлия Христова
Това са маслата с антицелулитен ефект, които може да ползвате

Целулитът засяга милиони хора по света. Не е задължително да се появи само при хора с наднормено тегло. Той засяга и хора с нормално такова. Проявява се повече при жените, отколкото при мъжете заради особеностите на женското тяло да задържа повече мазнини за сметка на мускулната тъкан.

Борбата с целулита е много трудна. Не съществува магически лек, който да ви отърве от него. Диетите и тренировките също невинаги могат да неутрализират изцяло целулита под кожата. Той представлява възпалително състояние на кожата, което се обуславя от много фактори, различни от теглото, като хормони, генетика, структура на самата кожа и съединителната тъкан, начинът, по който тялото складира мазнини.

Целулитът може да ви засегне във всяка възраст. Той се наблюдава както при възрастни, така и при млади хора, дори при бебета.

Какво можете да направите, за да намалите целулита и да го направите по-малко видим?

За да намалите целулита под кожата и да потиснете възпалението в нея, предизвикващо портокалова кожа, можете да се обърнете към природата. Има някои натурални етерични масла, които имат антицелулитно действие. Освен да редуцирате излишните подкожни мазнини, можете да масажирате засегнатите от целулит места с домашно приготвено масажно масло, комбиниращо няколко етерични масла с добро въздействие против целулит.

Ето кои са маслата с антицелулитен ефект:

Етерично масло от хвойна – то съдържа мощни антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, пречещи на усвояването на колагена.

Етерично масло от грейпфрут – то има разграждащ мазнините ефект, който помага за намаляване видимостта на целулита и изглаждането на кожата.

Етерично масло от розмарин – то има противовъзпалителен ефект, който спомага и за намаляване на отока, причинен от задръжка на течности.

Етерично масло от жожоба – натурален хидратант, богат на витамини и минерали, който помага за по-бързото възстановяване на кожата.

Съставки:

  • ½ чаша масло от жожоба;
  • 15 капки масло от грейпфрут;
  • 15 капки масло от розмарин;
  • 15 капки масло от хвойна.

Смесете всички масла в буркан с подходящ размер. Разбъркайте много добре. Затворете плътно с капак. Разклатете добре в продължение на 5 минути. Нанасяйте върху кожата сутрин и вечер, като масажирате няколко минути. За най-добри резултати ексфолирайте зоната, засегната от целулит преди да нанесете масажното масло, пише az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК