Чайове, с които да се предпазим от грип и настинка

Витамин С е важен за здравето на кожата и ставите

15.09.2021 | 21:22 Редактор: Жаклина Иванова
Чайове, с които да се предпазим от грип и настинка

Един от най-важните витамини за нашето здраве и красота е витамин С. Той е и мощен антиоксидант. Благодарение на него желязото от консумираната храна се усвоява по-добре, синтезира се колаген. Той е важен за здравето на кожата и ставите.

С кои чайове можем да допринесем за по-доброто здраве?

Чай от хибискус

Още от първата глътка се чувстваме освежени с този чай. Леко кисел, също като чая от шипки, чаят от хибискус е напитка, която е богата на витамин С. Смята се, че консумацията му благоприятства функцията на черния дроб, спомага за намаляване на високото кръвно налягане, за баланс на холестерола. Не на последно място намалява риска от камъни в бъбреците.

Чай от бъз

Чаят от бъз е друга чудесна напитка, естествено богата на витамин С. Подпомага имунитета, облекчава кашлицата, помага да се възстановим по-бързо при настинки и грип, действа положително на кръвообращението. Има благоприятен ефект и при хипертония, запек, подагра.

Чай от коприва

Чаят от коприва е друга напитка, която заслужава нашето внимание. Препоръчва се при анемия, за подобряване на метаболизма, контрол на кръвната захар. Благоприятства функцията на бъбреците, намалява възпаленията в тялото. Богат е на витамини С, К, В.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК