Ето как да превърнем ябълките в изкусителен десерт

Сервирайте с пудра захар, сладко, течен шоколад, сладолед

15.09.2021 | 23:00 Редактор: Десислава Атанасова
Ето как да превърнем ябълките в изкусителен десерт

Ябълката съдържа рекордно количество желязо. А желязото е необходимо за образуването на достатъчен брой червени кръвни телца – те доставят кислород, подхранващ органите и тъканите.

Ябълките са чудесни за приготвяне в сладкиши и тартове. 

Ето един вариант за панирани ябълки:

Необходими продукти:

600 г ябълки по ваш избор

150 г брашното

200 мл прясно мляко

3 ванилии

2 яйца

1 ч. л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

В купа комбинирайте млякото, яйцата, ванилията. Разбийте хубаво с помощта на миксер. След това добавете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте добре. Сместа не бива да е на бучки, а да е хомогенна. 

Ябълките се обелва, и нарязва на кръгчета с дупка по средата. Трябва да са на по-тънки резени, около половин сантиметър. Ако ги напръскате с пресен лимонов сок, така няма да потъмняват, но разбира се не е задължително.

Всяко колелце ябълка се потапя добре в сместа и се пържи в дълбок тиган с достатъчно мазнина, която е хубаво загрята. След като колелцата станат златисти на цвят може да ги отделите в чиния върху домакинска хартия. Сервирайте с пудра захар, сладко, течен шоколад, сладолед и както ви харесва.

Повече по темата четете в сайта Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК