Бързо, лесно, вкусно! Глазирана сьомга на фурна

Загрейте фурната на 200 градуса

05.08.2021 | 23:17 Редактор: Искра Ангелова
Бързо, лесно, вкусно! Глазирана сьомга на фурна

Сьомгата е прекрасен източник на омега-3 мастни киселини, а най-хубавата новина е, че приготвянето ѝ става изключително бързо!

Продукти:

- 1 чаена лъжица зехтин

- 4 скилидки чесън, пресован

- 1 супена лъжица бяло вино

- 1 супена лъжица мед

- 85 мл балсамов оцет

- 2 чаени лъжици дижонска горчица

- Сол и черен пипер на вкус

- 1 супена лъжица риган

- 400 г филе от сьомга

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава за печене с хартия. В тиган загрейте зехтина на средна температура. Запържете чесъна, докато омекне или за 3 минути. Смесете виното, меда, балсамовия оцет, горчицата, солта и пипера. Добавете ги в тигана. Покрийте и оставете да къкрят за 3 минути или докато сосът се сгъсти. Свалете от котлона. Добавете ригана и разбъркайте, съветва az-jenata.bg.

Подредете филетата сьомга в тавата за печене. Покрийте със соса. Печете за 15 минути в загрята фурна или докато рибата омекне и започне да се разпада при натиск с вилица.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК