Как да почистим среброто в домашни условия?

Сребърните бижута са едни от най-носените и предпочитани сред дамите

04.08.2021 | 08:20 Редактор: Жаклина Иванова
Как да почистим среброто в домашни условия?

Сребърните бижута са едни от най-носените и предпочитани сред дамите. Те обаче потъмняват и губят блясъка си. Но това не е проблем, ако знаете как лесно и бързо да ги почистите и да върнете блясъка им. Направете сребърните си бижута като нови с няколко лесни трика.

Сода за хляб, сол и алуминиево фолио

На дъното на купичка поставете парче алуминиево фолио. Залейте с малко вода. Добавете по една супена лъжица сода и сол. Разбъркайте, за да се разтворят. Потопете среброто в разтвора, като го поставите върху фолиото. Оставете да престои 10 минути. След това го разтрийте с микрофибърна кърпа, за да отстраните замърсяванията и да го подсушите.

Паста за зъби

В пастата за зъби има избелващи вещества, които действат и при сребро. Намажете среброто с паста за зъби. С помощта на стара четка за зъби или микрофибърна кърпа започнете да разтривате среброто, докато го почистите и то блесне отново.

Сол, вода и алуминиево фолио

В чаша вода разтворете 1 супена лъжица сол. Разбъркайте добре. Поставете среброто във фолиото. Залейте с разтвора и увийте фолиото, така че среброто и течността да останат вътре. Оставете да престои за през нощта така увито. На сутринта започнете да мачкате и втривате с пръсти леко, за да не нараните среброто. Развийте го и го изплакнете.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК