Малките къщички набират популярност: Какво е да живееш на 25 кв.м (ВИДЕО)

Една подобна къщичка струва 45 000 евро

03.08.2021 | 10:35 Редактор: Тодор Петров

Миниатюрните къщички стават все по-популярни. Те са с максимална площ от 25 квадратни метра, но собствениците им твърдят, че вътре има всичко, от което човек се нуждае.

В една такава къщичка живее дизайнерът Аника Фалке. Построила я е сама. 

"Преди изработвах декори, което беше различно. Щом спрях да работя във филмовата индустрия, отидох на дълъг поход и всичко, което ми беше необходимо, се побра само в една раница. С малките къщички е същото - човек разполага с всичко, от което има нужда. Навсякъде си имаш скривалища и всичко е мултифункционално", разказва тя пред DW.

Аника работи за производител на малки къщички. Щефан Дикман също е в този бранш. От 5 години той строи малки къщички. Дикман е един от най-големите производители в Германия. Годишно произвежда около 40 малки къщички с максимална площ от 25 квадратни метра.

"За първи път ги видях в Канада. Малки домове, които все още не бяха на колела. Идеята ми се стори вълнуваща. По-късно това течение се прехвърли и към Европа", казва предприемачът.

Една подобна къщичка струва 45 000 евро. Някои клиенти искат да прекарат целия си живот в тях, други ги използва само по време на отпуска.

Щефан Дикман иска да се възползва от големия интерес. Скоро той възнамерява да открие хотел от типа "малки къщички". Щом пандемията го позволи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК