Кои са задължителните аксесоарите за коса за есен 2021?

Сламените шапки с кръгла и къса периферия ще заменят обикновените шапки през предстоящия сезон

02.08.2021 | 06:30 Редактор: Искра Ангелова
Кои са задължителните аксесоарите за коса за есен 2021?

Да, знаем, че има правило да не говорим за края на лятото преди той официално да е настъпил. Иска ни се да се насладим на топлите и почивни дни колкото се може по-дълго и да не се тормозим с началото на есенния сезон, в който отново ще тръгнем на работа, училище и университет. Не искаме и да се сещаме за мрачните и дъждовни седмици, които ни очакват и които предвещават идването на зимата.

Но в модната индустрия нещата се движат с няколко месеца напред, за да сме подготвени за следващия сезон. Голяма част от нас след връщането си от морето започват да пренареждат гардеробите си, изваждайки дрехите с дълъг ръкав напред и прибирайки плажните тоалети дълбоко назад. Освен за тази част от ежедневието си обаче трябва да помислим и за аксесоарите, с които да се запасим за следващия сезон.

Тук не говорим за гривни или колиета, а за допълнения към косата, които ще направят прическата ни малко по-различна от вчера. За наше щастие има голям избор от аксесоари, който се простира далеч отвъд шнолите и фибите. Тук се включват шаловете за коса, скрънчитата, големите панделки и много други, които просто трябва да научим как да включим в тоалета си и бързо ще ги заобичаме.

Както последните няколко модни колекции, и тук нещата са вдъхновени от 90-те години. Есента на 2021 ще е своеобразно завръщане към миналото, но с леко подобрение. По-долу стилисти разкриват какви аксесоари за коса ще са ви нужни за следващия сезон, който, за съжаление, вече наднича иззад ъгъла.

Шалове за коса

Стилистката Бри Уайт очаква да види възраждане на винтидж артикули, които ще се появяват в категорията аксесоари за коса, по-специално говорим за шаловете. "Това са класически допълнения към главата, които нашите баби и прабаби са имали и са използвали като функционален и моден аксесоар, а сега е наш ред да ги опитаме“, казва тя пред InStyle.

Платнените шалове или копринените кърпи, увити над горната част на косата и завързани отдолу, оставяйки допълнителна тъкан, падаща върху гърба или рамото, ще бъдат олицетворение на небрежна, но стилна елегантност.

Големи шапки

Мислите, че големите шапки са аксесоар, който се носи само през лятото? Помислете отново.

Според колористката Хедър Кинг-Лабър, сламените шапки с кръгла и къса периферия ще заменят обикновените шапки през предстоящия сезон. "Този аксесоар завършва всеки един тоалет и лесно прикрива неизмитата или неоформена коса", казва Лабър.

Скрънчи

Още един аксесоар, който се възражда от миналото. Все пак модната редакторка Лиза Санчес ни уверява, че тези покрити с плат ластици са претърпели сериозно обновяване на стила през последното десетилетие или две. "Вместо ярките цветове, които виждахме в сериалите от 90-те, сега те са по-приглушени и се предлагат в по-елегантни и професионално изглеждащи стилове", казва Санчес пред InStyle.

Тя допълва, че скрънчитата са станали по-големи от преди и това изглежда, че се харесва на дамите. Санчес препоръчва да поддържате прическата си опростена, тъй като по този начин няма да отнемете от вниманието, което скрънчитата заслужават.

Минишноли

Докато блестящите и пастелни шноли във формата на пеперуди може да не се връщат все още, миниатюрните шноли определено набират слава. Въпреки това, за разлика от 90-те години, когато аксесоарът за коса е бил използван, за да се справи с непослушните бретони или да създаде усукани стилове, Санчес казва, че сега те се използват там, където наистина не може да ги видите. Този път те ще бъдат идеалният избор за създаването на половин конски опашки.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК