Мисия носела рециклирана рокля на откриването на Олимпийските игри

Моделът бил дело на Томо Коидзуми

30.07.2021 | 23:31 Редактор: Здравко Черкезов
Мисия носела рециклирана рокля на откриването на Олимпийските игри

На 23 юли Олимпийските игри в Токио най-накрая стартираха с церемония по откриването, която беше достатъчно вълнуваща, за да отвлече вниманието от многобройните противоречия, обграждащи събитието тази година. По принцип Олимпиадата трябваше да се състои през 2020 година, но пандемията от коронавирус не позволи.

Със зашеметяващи изпълнения с участието на хиляди танцьори, светещи дронове и показване на всичко, характерно за страната домакин – от японското знаме до културата на видеоигрите – това беше невероятен спектакъл, който ни даде надежда, че тазгодишните игри могат да отбележат крачка напред за изпадналото в затруднение спортно лято. Наоми Осака, която наскоро имаше проблеми с психиката и физиката, се появи на сцената, носейки знамето на родината си и надявайки се всичко лошо да е зад гърба ѝ.

Спортните фенове със сигурност бяха доволни от видяното, но такива бяха и модните привърженици, за които имаше специална изненада. На зловещо празния стадион излезе певицата композитор Мисия, която изпълни японския национален химн. Вниманието ни обаче бързо се насочи към нейната интересна рокля, направена от Томо Коидзуми. Създадена от десетки слоеве от рециклирана органза и с разноцветен омбре ефект, произведен чрез боядисване със спрей, роклята веднага предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Потребителите я сравниха с почти всичко – от снежни шишарки до захарен памук.

Роклята е по дизайн на Томо Коидзуми, чийто бърз възход към световната слава в модата дойде през 2019 година.

Четете повече по темата в Tialoto.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК